Akatemiatoiminta

O2-Jyväskylä tekee tiivistä yhteistyötä Jyväskylän Urheiluakatemian, Vierumäen Salibandyakatemian ja Eerikkilän Floorball Academyn kanssa. Jyväskylän Urheiluakatemiayhteistyöllä pyritään edistämään pelaajien harjoitteluolosuhteita,  opiskelun ja harjoittelun yhdistämistä sekä asiantuntijapalveluiden saavutettavuutta. Vierumäen Salibandyakatemia ja Eerikkilän Floorball Academy tuovat pelaajien lajiharjoitteluun viimeisimmän tiedon ja kannustavat pelaajaa eteen päin urallaan. 

Jyväskylän urheiluakatemia

Salibandyakatemia

Floorball academy

Salibandyakatemia

Salibandyakatemiatoiminta on oleellinen osa O2-Jyväskylän pelaaja-, valmentaja- ja seurakehitystä. Akatemiatoiminnan avulla pyrimme kehittämään arkeamme ja näin edistämään pelaajan kehitystä. Akatemialeireillä keskitytään pelaajien kehityksen ohella myös valmentajiin ja seuratyöntekijöihin. Tämä takaa myös sen, että harjoitusten laatu ja seura organisaationa kehittyy. Salibandyakatemiatoimintaa järjestetään Vierumäen ja Eerikkilän urheiluopistoilla.

 

Vierumäen salibandyakatemia

Akatemiatoiminnan tavoitteena on tukea seurojen valmentajia jatkuvassa kehittymisessä sekä pelaajia kasvamaan kokonaisvaltaiseen urheilijan elämään. Erityisesti fysiikkaharjoittelussa, urheilijatestauksessa, ravintoon liittyvissä asioissa ja henkilökohtaisissa pelitaidossa akatemialla on paljon annettavaa. Painopistealueena Vierumäen salibandyakatemiassa on pelikäsityksen opettaminen. Yhteensä akatemiassa urheilee ja oppii alkavalla kaudella n. 100 U15-U22-junioria sekä n. 10 valmentajaa.

Akatemialeirejä on kauden aikana neljä. Yksi leiritys kestää kolme päivää. Pelaajat saavat leireiltä mukaansa etätehtäviä joita suoritetaan normaalien seuraharjoitusten yhteydessä leirien välillä. Vierumäen salibandyakatemia johtoajatuksena on, että pelaajat opiskelevat salibandya.

 

Eerikkilän floorball academy

Salibandyliiton uusi pelaajakehitysjärjestelmä kantaa nimeä maajoukkuetie. Salibandyliiton Maajoukkuetielle valitaan ikäluokkien lahjakkaimmat pelaajat. Seurantatapahtumat toteutetaan Floorball Academyssa (FBA), Eerikkilässä. O2-Jyväskylä on mukana MAAJOUKKUETIE-toiminnassa United-joukkueiden kautta.

FBA-toimintaan valitaan seurajoukkueita ja niiden lisäksi yksittäisiä pelaajia, joiden pelilliset valmiudet edellyttävät valintaa. Yksittäisistä pelaajista muodostetaan tapahtumissa United-joukkueet. United-pelaajien valinnat suorittavat Salibandyliiton Maajoukkuetievalmentajat, jotka kauden aikana seuraavat pelaajia.

Salibandyn Maajoukkuetien tavoitteena on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina, ohjata pelaajia suunnittelemaan ja yhdistämään opiskelu- ja urheilu-uraa sekä kartoittaa ikäluokan sen hetkistä tasoa. FBA-seurantatapahtumat kertovat kehittymisen faktat ja sitovat valmennustoiminnan määrätietoiseksi prosessiksi useammalle vuodelle.

 

Jyväskylän Urheiluakatemia

O2-Jyväskylä ja Jyväskylän Urheiluakatemia jatkavat yhteistyötä. Jyväskylän Urheiluakatemia tarjoaa urheilijalle kokonaisvaltaisen palvelun, johon kuuluu huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämisen lisäksi hyvät harjoitteluolosuhteet, tukipalvelut sekä valmennus opiskelupaikkakunnalla. Akatemia toimii yhteistyössä sekä alueen oppilaitosten, että seurojen ja lajiliittojen kanssa. Akatemia yhdistää oppilaitosten antaman opetuksen ja lajiliittojen ja seurojen tarjoaman valmennuksen tarjoamalla urheilijalle kokonaisvaltaisen ja toimivan ratkaisun yhdistää huippu-urheilu ja opiskelu.

Tavoitteellisesti harjoittelevilla O2-Jyväskylän jäsenillä on mahdollisuus liittyä Jyväskylän Urheiluakatemian jäseneksi. Urheiluakatemian jäsenyydellä pelaaja saa käyttöönsä O2-Jyväskylän akatemiarannekkeen, edulliset akatemiahinnat KIHUN lääkäripalveluissa, lääkärin konsultaatiopalvelun ja Urheiluakatemialle varatut vuorot Jyväskylän liikuntapaikoilla. Katso kaikki JUA:n palvelut urheilijalle.

O2-Jyväskylän akatemiarannekkeella saa käyttöön neljästi viikossa Monitoimitalon kuntosalin, Aalto Alvarin kuntosalin ja uima-altaan sekä Graniitin kuntosalin.

Tavoitteellisesti harjoitteleville pelaajille järjestetään ohjattua harjoittelua. Lisätietoa harjoituksista O2-Jyväskylän urheilutoimenjohtajalta Tuomas Pulkkiselta.