M1: Runkosarjan päätöskierroksella jättimäiset panokset!

03/03/2022 - 15:26

Otteluennakko

Ampparit lähtee jahtaamaan pisteitä ja pudotuspelipaikkaa pohjoiseen

Siinä se meni. Divarin runkosarja 2021-2022 on edennyt päätöskierrokselle saakka. Ja tänäkin vuonna saadaan jännittää aivan loppuun asti, ainakin Jyväskylässä. Ampparit lähtee nimittäin viimeiselle ottelukierrokselle sarjataulukon sijalta kahdeksan, pisteen perässä viimeisestä F-Liigan karsintoihin oikeuttavasta seitsemännestä tilasta, jolla majailee tällä hetkellä SaiPa. Pisteitä olisi siis otettava päätöskierrokselta, ja senkin jälkeen pitää hieman jäniittää miten SaiPalle käy omassa pelissään.

Otteluennakko

Ja helppo sunnuntaihan Amppareilla ei ole tiedossa, sillä joukkue matkaa viimeisessä pelissä pohjoiseen, Liminkaan ja Krankka-areenalle, jossa vastaan asettuu Divarin kakkosena komeileva Limingan Niittomiehet, joka haluaa vielä varmasti pitää niin FBC Turun kuin Kooveenkin päätöskierroksella takanaan. 

Liminka on ollut ehdottomasti tämän kauden positiivisimpia yllättäjiä Divarissa, ja nuorekas pohjoisen joukkue onkin mättänyt eniten maaleja koko sarjassa (175). Joukkueen kärkihahmoja ovat tolppien välin tilkitsevä nuori huippulahjakas 2000- luvulla syntynyt duo Aki Karjalainen (18 ottelua, 77,72%) - Niko Tervo (4 ottelua, 82,61%) sekä kenttäpelaajista Divarin kuukauden pelaajaksikin valittu, pistepörssin kakkonen Iiro Savela (33+18) ja erinomaista taustatukea tarjonneet Niklas Äijälä (18+15), Olli Lukkari (15+14), Eemil Äijälä (14+14), Karri Vaarala (11+15) sekä hyvän laukauksen omaava Valtteri Lämsä (10+3); kuusikosta vieläpä kaikki muut paitsi Lukkari ovat syntyneet vuosina 2000-2003, joten nuorten pelaajien esiinmarssi on ollut Limingassa todella vahvasti läsnä tällä kaudella!

Amppareiden osalta kauden suuria onnistujia ja kantavia pelaajia ovat olleet pistepörssin kasi Elmo Lavonen (23+17), kokenut mutta ikinuori Joni Lempinen (25+10) sekä hieman tunnustelevan viime kauden tulokasvuoden jälkeen loistavan maalivireen löytäneet Oscar Salminen (18+6) ja Mitri Tuomala (16+7). Puolustuspään pelaajista puolestaan kokenut Markus Manninen sekä nuori Lari Mäkelä ovat olleet tehokkaimpina kirjauttaen 14 pörssiä mieheen ja  ja olleet muutenkin pallollisesti isoja johtajia Amppareiden alakerrassa. Ja vielä vain nuorempien pelaajien esiinmarssia ei unohdeta; 2004- syntynyt Arttu Saikkonen (6+3) ja 2006- syntynyt Marius Niemelä (2+2) ovat viime kierroksilla viilettäneet jo joukkueen vakiokokoonpanossa! Myös Amppareissa ollaan siis vahvasti sukupolven vaihdoksen partaalla, mikä lupaa erittäin hyvää tulevaisuudelle. Tolppien välissä Henri Tikkanen on pelannut elämäsnä kautta (21 ottelua, 79,29%) ja tällä kaudella ensimmäiset Divarin minuttinsa kirjauttanut Joni Vainio on kirittänyt etenkin viime pelien ottelilla erinomaisesti.

Kova on siis Amppareilla sunnuntaina haaste, mutta mitään suurempia enää spekuloimatta joukkueen tavoite on selkeä: voittoa lähdetään hakemaan ja sen jälkeen katsotaan mihin se riittää!

LNM - O2-Jyväskylä sunnuntaina 6.3.2022 Klo 17:00 Krankka-areenalla!

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livelähetys Solidsportissa

Otteluennakko

Uutisen alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

03.03.2022