M1: Lopun rutistus toi voiton Hämeenlinnassa

11/03/2013 - 13:58

Miesten edustusjoukkue sai kokea lauantaina Vincemuksen vieraana, ettei pelin totaalinen dominointi vielä riitä pisteiden saamiseksi, vaan myös ne tarvittavat maalit pitäisi tehdä. Nuoret hämeenlinnalaiset olivat lähellä yllätystä, mutta O2 onnistui loppuhetkillä kahdesti maalinteossa kuitaten pisteet kotiin lopulta niukin lukemin 3-4(0-1,3-1,0-2). Voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen.

Peli lähti käyntiin vieraiden merkeissä, ja pelin painopiste saatiin heti Vincen maalia vartioineen Ilari Nykäsen luukulle. Avauserä toi kuitenkin ainoastaan yhden osuman, jonka iski komeasti ylähyllylle Antti Pöyhönen Henri Dahlströmin syötöstä. Vincemus on tällä kaudella Divarin Steelersin farmijoukkue, ja sieltä lainassa ollut Nykänen venyi pallon eteen ensimmäisellä kolmanneksella 12 kertaa.Debyyttinsä O2-maalilla tehnyt Lauri Virkkunen pääsi helpommalla, kun tilille kertyi vain 3 torjuntaa.

Toisessa erässä O2 jatkoi mylvimistään kohti Nykäsen maalia, mutta verkko heiluikin toisessa päässä. Lyhyen ajan sisään Vincemus osui kahdesti, ja valkopaitaiset vieraat surkuttelivat muutaman minuutin elämän julmuutta ja epäoikeudenmukaisuutta. Jari Aromaa iski etukulmasta tasoituksen ”Kauha-apina” Jauhiaisen syötöstä, mutta Vince osui vielä kerran erän loppupuolella. Kolomanteen errään jäi siis takaa-ajettavaa, muutakin kuin Harrison Ford.

Kolmanteen erään penkiltä kaivettiin aiemmissa peleissä juhlinut kolmikko Eskelinen-Eronen-Perälä, joka sai muiden kenttien tavoin pelin hyvin pyörimään Vince-päädyssä. Tuskailu, luokattomat suoritukset vetopaikoissa ja Nykäsen unelmatorjunnat pitivät lukemat ennallaan aina 57. minuutille asti, kunnes Joni Lempisen joku ruumiinosa oli onnistuneesti Kaale Niemisen lämärin edessä, ja tätä ei Nykänenkään enää torjunut.

Tasoituksen jälkeen myllytys jatkui, ja palkinto voittomaalin muodossa tuli ajassa 58.29. Varakapteeni J-P Paalanen lähti kiertämään maalia, mutta mies syöttikin etutolpalle hiipineelle toiselle varakapteenille Eetu Eroselle. Eronen ampui Nykäsen maskia päin, ja siitä pallo kimposi mukavasti verkkoon vieden vieraat johtoon 3-4. Vince yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvin hallinnassa, eikä pelistä puuttunut mitään muuta kuin maalit. Nappipelin pelannut Nykänen torjui yhteensä 36 kertaa, ja kun mukaan lasketaan peittoihin ja ohi ammutut kudit, laukauksia satoi lähemmäs satakunta. Lopun usko omaan tekemiseen ja nousu voittoon kertoo joukkueen vahvuudesta, ja valmentaja Ilkka Peltonenkaan ei maalinteon takkuilusta huolimatta voinut joukkuetta juuri kritisoida.

- Tekemisemme oli alusta asti esimerkillistä ja mallikasta. Toinen erä on ollut aiemmissakin peleissä haaste, ja nytkin se meni 3-1 naapurille pienistä virheistä johtuen. Teimme kaverin veskarista aika hyvän, ja tykitimme hyviä paikkoja sekä peittoihin että päätypaneeleihin. Tiedetäänpähän ainakin, mihin keskitymme tulevan viikon harjoituksissa. Tärkeät ja mielestäni ansaitut pisteet vaikesta vieraskaukalosta, johon moni voi pisteitä menettääkin. Virkkusen Lauri oli debyyttipelissään maalinsuulla erittäin hyvä, Peltonen pohdiskeli.

Täksi kaudeksi Ampparipaitaan siirtyneelle Virkkuselle (kuvassa alh.) ottelu oli hankala, koska tilanteita syntyi harvakseltaan. Mies itse kiitteli koko joukkueen puolustuspelaamista, eikä jännittääkään oikein ehtinyt.

- Jätkät pelasivat minulle hyvän puolustuspelin, hirveästi ei vaarallisesta sektorista tullut laukauksia. Mietin ennen peliä, että pitäisikö tätä ensimmäistä peliä nyt jotenkin jännittää enemmänkin, mutta ihan rauhallinen fiilis oli koko ajan, Virkkunen kertaili.

Virkkunen taistelee peliajasta yhdessä Ville Puron ja Olli Oksasen kanssa. 21-vuotiaalle maalivahdille mahdollisuus imeä vaikutteita kokeneemmilta veskareilta on mieleinen.

- Siinä on kaksi erityyppistä maalivahtia, joilta molemmilta voi oppia paljon joka treeneissä. Hieno tilaisuus meikäläiselle olla mukana, ja pyrkiä kehittymään, Virkkunen näkee.

Voittonsa myötä O2 venytti voittoputkensa viiteen, mutta sarjasijoitus putosi maalierolla nyt toiseksi Pirkkain voitettua V&L Pirkkalassa peräti 19-4. 11 pisteellä 6 ottelusta heltiää siis jaettu kärkisija, ja lisäpisteitä Amppareilla on mahdollisuus saalistaa seuraavan kerran ensi perjantaina 8.11. Tampereen Tamppi-areenalla Soittorasian vieraana.