P18: Jyväskylä VS Pohjanmaa

03/04/2022 - 15:22

Otteluennakko

Edustusjoukkue päättää runkosarjan, Kilvalla toiseksi viimeinen pelipäivä

No heipä hei taas. Kuukauden päivät taas kului, että kerettiin tänne jotain kirjoitella, mutta nyt ollaan taas kynän eli näppäimistön varressa! Kausi on edennyt ehjästi ja ennen kaikkea nopeasti; siis vastahan tuo vuosi alkoi ja nyt on jo maaliskuu. Amppareiden ja muiden Suomen sählyjoukkueiden osaltahan se tarkoittaa sitä, että kevät ja sen mukanaan tuomat isot pelit lähestyvät. 

Siis kyllä. Ensimmäistä kertaa sitten kevään 2019 ovat pelit todentotta jatkumassa myös runkosarjan jälkeen, ja kaikki viittaa siihen, että vuonna 2022 kaikki joukkueet saavat vihdoin ja viimein päättää kautensa niin kuin se tulisi päättää, eli joko siihen kirvelevään tappioon tai riemukkaaseen voittoon; ei viranomaisten ilmoitukseen.

Edustusjoukkueen osalta edessä ovat 1.Divisioonan runkosarjan viimeiset pelit, kun saamme Palokkaan vieraaksi lauantaina SB Vaasan ja sunnuntaina puolestaan Seinäjoen Peliveljet. Ja ilmoitettakoon vielä myös tässä kanavassa, että O2-Jyväskylä on jo varmistanut 1.Divisioonan runkosarjan voiton ennen viikonloppua! Ja taitaa olla muuten ensimmäinen kerta historiassa, kun mikään O2-Jyväskylän juniorijoukkue on valtakunnalisen sarjan runkosarjan voittanut (correct me if I'm wrong). Joten viikonloppu saadaan pelata ilman sen suurempia paineita, ja saatetaanpa rosterissa nähdä myös vähän uudempia kasvoja.

Kilpajoukkueella puolestaan on edessään Aluesarjan toiseksi viimeinen pelipäivä, joka pelataan lauantaina Ampparipesässä. Vastaan asettuvat sarjakärki FBC Remix sekä Jalasjärven Jalas

Mutta siinäpä alkupuheet, ei muuta kun ennakon pariin:

Otteluennakko

Aluesarjan pelipäivä, LA 5.3.2022 @Ampparipesä

Kilpa lähtee hakemaan siis kauden toiseksi viimeisen pelipäivän merkeissä pisteitä Pohjanmaan vierailijoilta, joita vastaan on muuten O2-Jyväskylä jäänyt tällä kaudella kaikissa kohtaamisissa pisteittä. Joten nyt olisi oiva paikka napata avausvoitot näiltä vastustajilta, ja samalla tavoitella vaikkapa sarjataulukossa hieman korkeampia sijoituksia.

Remix on ollut koko kauden Aluesarjan vahvin joukkue ja isokyröläiset ovatkin ihan syystä sarjan kärjessä. Joukkueen tehoduona on toiminut sarjan pistepörssin sijoilta kaksi ja neljä löytyvät Roni Mäenpää (12+8) sekä Jesper Klankki (11+8). Myös maalivahti Aleksi Mikkilä on ollut oikeastaan kaikilla mittareilla sarjan paras maalivahti, pelattuaan eniten otteluita maalivahdeista ja vielpä torjuntaprosentilla 82,66%. Keskinäiset pelit Amppareita vastaan ovat päättyneet Remixin 2-5 ja 2-4 voittoihin, joten ei Ampparit kaukana ole.

Lauantain iltapelissä kohdattava Jalas on ollut tämän kauden kohtaamisissa vahvempi lukemin 6-2 ja 5-4, sarjataulukossa joukkueet ovat silti tasapisteissä. Jalaksen tehokkaimpina ovat häärineet tällä kaudella Vikki Ylihärsilä (11+7), Niko Marttila (8+6) sekä Miika Kuja-Perälä (7+6). Maalivahdeista Veeti Marttila ja Arttu Jaakkola ovat pelanneet kauden melkolailla tasan; niin ottelumäärissä kuin torjuntaprosenteissakin.

O2-Jyväskylän osalta kannattaa katsomosta seurata etenkin puolustajaksi siirtynyttä Roope Rimpilää (10+6) sekä joukkueessa nyt pari turnausta pelannutta Joonatan Liekkistä, joka on ottanut heti isoa roolia joukkueen hyökkäyksessä. Myös hyökkäystrio Ville Pasanen - Joonas Pappinen - Miko Huovila on maaleja tottunut aina silloin tällöin iskemään. Rony Saajamaa palaa tolppien väliin, odotettavissa on enemmän torjuntoja kuin tiistain treeneissä ;)

Sählyhän on totutusti parasta paikanpäällä, joten tervetuloa seuraamaan Kilvan pelejä livenä Ampparipesään lauantaina!

Klo 11:00 O2-Jyväskylä II - FBC Remix

Klo 17:00 Jalas - O2-Jyväskylä II

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa

Otteluennakko

O2-Jyväskylä - SB Vaasa, P18 1.Divisioona LA 5.3.2022 Klo 15:15 @Palokan koulukeskus

Edari puolestaan pääsee kohtaamaan täysin paineettomassa ottelussa SB Vaasan lauantaina. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli sarjasijoituksista riippumatta todella tiukka, sillä marraskuussa Mustasaaren OP-Arenalla käyty kamppailu venyi aina rankkareille saakka, jossa Ampparit oli kuitenkin lopulta vahvempi. Mutta yhtään ei saa siis Vaasaa lähteä aliarvioimaan, sillä viimeksi sen virheen teimme ja palkintona oli 0-3 tappioasema avauserän jälkeen. 

Etenkin Vaasan ylivoima oli todella myrkkyä Amppareille viimeksi, kun poikkarit puhkoivat muotomme kerta toisensa jälkeen. Lisäksi vaasalaisten ykköspyssy, sarjan pistepörssin neljäntenä tällä hetkellä oleva Anton Bystedt (34+16) on sen luokan maalintekijä, että yhtään tilaa emme saa kyllä herralle huomenna antaa. Hänen lisäkseen tällä kaudella ovat tehoilleet erityisesti Max West (12+15) sekä Aapo Tuhkanen (12+9), joten kyllä vaasalaisilla tulivoimaa riittää. Puolustajista etenkin Joni-Petteri Kuoppala (6+7) on ollut vakuuttava, ja Bystedt, Kuoppala sekä useampi muukin joukkueen pelaajista on pelannut tällä kaudella myös miesten Suomisarjaa. Maalivahdit Ville Huhta (77,21%) ja Kevin West (76,58%) ovat pelanneet tällä kaudella melko tasaisesti ja molemmat ovat olleet erinomaisia.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

O2-Jyväskylä - SPV, SU 6.3.2022 Klo 12:00 @Palokan koulukeskus

Ja sunnuntaina pistetään tämän kauden runkosarja kirjoihin ja kansiin, kun tuplaviikonlopun toisessa osassa saadaan vieraaksi aina sytyttävä Seinäjoen Peliveljet. Ja Spevellähän panosta vielä peleissä on, sillä joukkue löytyy tällä hetkellä sarjan sijalta neljä ja erot sekä ylöspäin että alaspäin ovat aivan minimaalisia; sijoitus voi olla siis sijojen 3-7 väliltä vielä vaikka ja mitä. Joten sunnuntaina ainakin saadaan nälkäinen vierailija Palokkaan!

Speven kausi on ollut hieman ailahteleva, johtuen lähinnä siitä, että suuri osa joukkueen pelaajista pelaa myös P21- SM-sarjaa, joten rosterin vaihtuvuus pelien välillä on ollut todella suurta. Ja siltikin joukkue on kiinni jatkopeleihin oikeuttavassa paikassa, joten selkeästi vahvaa työtä Seinäjoellakin tehdään. Vain noin puolet joukkueen peleistä pelannut tehotrio Niilo Niemelä (13+7), Aatu Luhtala (9+6) ja Eero Mäenpää (8+7) on joukkueen syömähammas ja kestää vertailun todella monen joukkueen kärkeä vastaan; tämä kolmikko on kantanut isoa vastuuta myös P21- peleissä. Vakiorosterista tehokkaimpia ovat olleet U17- Maajoukkuetapahtumassakin syksyllä olleet Matias Haanpää (11+5) ja Aleksi Kuosku (6+9) sekä Jonne Pelto-Piri (7+8). Maalivahdeista Aapo Ritaranta (13 ottelua, 81,33%) on ollut sarjan parhaita torjujia. Riippumatta siitä, minkälaisella rosterilla Speve sunnuntaina Palokkaan saapuu, on varmaa että Amppareiden pitää venyä parhaimpaansa!

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Ja molempien pelit striimithän tietysti tulee Finland Floorball P18 LiveChannel- kanavalta YouTuben kautta, mutta kyllähän myös Palokan tapauksessa sähly on ennen kaikkea livenä nähtävä laji!

Amppareiden leirissä voidaan olla tyytyväisiä siihen, että viikonloppuun voidaan lähteä paineettomasti. Rosteri on nimittäin edelleen todella kapealla sairaustapausten, muiden sarjojen pelien ja lomareissujen johdosta, mutta tänä viikonloppuna saadaan onneksi apuja P16- joukkueesta ja tosiaan saatetaan pari debytanttiakin P18- peleissä nähdä (ei paljasteta liikaa kerralla ;))

Jokatapauksessa voitoista lähetään edelleen pelaamaan, sillä nyt on todellakin väärä aika kaudesta ruveta yhtään löysäämään omaa tekemistä; pudotuspelit käynnistyvät meidän osalta tasa kahden viikon päästä ja silloin meidän täytyy olla entistä valmiimpia kamppailemaan. Joten nyt keretään vielä pari peliä harjoitella asioita; kahden viikon päästä täytyy kaiken olla taas aivan mintissä!

Ja päätetäämpä tämäkin ennakko vielä pelipäivän tärppeihin, koska näiden takia edelleen 85% lukijoistamme näitä jaksaa lueskella:

"Miten Muuramen sankarien lomareissu meni?"

"Sattuiko Aapolle viime pelissä suonenveto vai jatkuuko tulitus?"

"Saako Eeli karistettua pienoista eläintarhaa niskastaan?"

"Nähdäänkö Jullelta ikoninen jutipumppu- tuuletus taas?"

"Nikkilä on maalin uhannut tässä jo hetken aikaa tehdä - joko?"

"Onko Samu saanut Hessulta lasit takaisin?"

"Onko jopa syvä vääryys, että Jami ei pääse Marren ohi pistepörssissä?"

"Nähdäänkö trendiksi nousseita "rauhoituksia tyhjään tilaan" useita?"

"Mennäänkö viikonloppuna Noccolla vai Clean Drinkillä?"

"Ketkä ilmoittautuu Kevään Tulikuumin- kisaan iskemällä runkosarjan päätökseen päättömät pörssit?"

Siinäpä vasta pulmia; ratkaisut selvität ainoastaan tulemalla kahtomaan paikan päälle, minkänmoista sähälyä Ampparit tähän vaiheeseen vuotta vielä tarjoilee! 

04.03.2022