M1: Ismo Nybacka on Amppareiden uusi päävalmentaja!

04/06/2023 - 12:31

Ampparit lähtee tulevaan kauteen tutussa komennossa

Päättyneen kauden viimeisissä otteluissa päävalmentajan tehtävistä vastannut Ismo Nybacka jatkaa joukkueen päävalmentajana kaudella 2023-2024. Ismon ura joukkueessa on alkanut jo 2010-luvun alussa pelaajana ja myöhemmin joukkueen lajivalmentajana; todellisesta seuraikonista on siis kyse. "Nyby" on toiminut valmennustiimin jäsenenä kaikissa joukkueen kolmen aiemman päävalmentajan aikana (Peltonen, Kaasalainen, Juurela), joten joukkueen kehityskaaresta ja -prosessista on erittäin vahvaa perimätietoa.

Nybacka2

Nybacka (oik.) toimi kahdella edellisellä kaudella myös joukkueen valmentajana Jouni Juurelan (kesk.) valmennustiimissä ja sitä ennen Joonas Kaasalaisen ja Ilkka Peltosen tiimeissä. Kuva: Esa Jokinen

 

Roolin muutoksen merkitystä lajivalmentajasta päävalmentajan tehtäviin Nybacka ei lähde vielä ennakoimaan liiaksi.  

”Aika sen tulee näyttämään, mikä muuttuu. Ehkä suurin muutos on se, että nyt pääsen itse enemmän määrittelemään suuria suuntaviivoja. Toki valmentaminenkin on joukkuepeliä ja kokonaisuus rakennetaan yhdessä.”

Joukkueen valmennustiimi on jo ennättänyt pitää suunnittelupalavereita tulevasta kaudesta ja uusia suunnitelmia on luotu niin urheilutoimintaan kuin joukkueen toimintaan ylipäänsä. 

”Suurimmat muutokset tulevat varmasti olemaan ihan perusarjessa. Nostetaan vaatimustasoa taas hieman korkeammalle kuin edellisillä kausilla. Meillä nousee omasta juniorituotannosta taas uusia pelaajia, jotka kirittävät kokeneempaa osastoa päivittäin. Pelillisiä muutoksiakin tulee jonkin verran, mutta ei paljasteta niitä vielä tässä sen enempää. Lisäksi pyrin kehittämään kentän ulkopuolista toimintaa, mm. ottelutapahtumien sekä junnujen ja edarin välisen yhteisöllisyyden näkökulmasta.”

Uusia pelaajasopimuksia on luvassa jälleen tällä viikolla ja tällä hetkellä joukkueen viimekauden runko vaikuttaisi pysyvän koossa suurilta osin. Nybacka näkee joukkueen rakentamisen lähteneen hyvin käyntiin, joskin uusiakin pelaajia vielä kartoitetaan joukkueeseen.  

”Meillä on tällä hetkellä joukkueen rakentaminen hyvässä vaiheessa ja runko säilyy todella hyvin. Ainahan nuorille ja motivoituneille pelaajille, jotka haluavat ottaa urallaan askelia eteenpäin, on tilaa. Meillä on ihan hyvät näytöt siitä, että voimme tarjota nuorille hyvän kasvualustan. Toki mukaan mahtuu pari kokeneempaa suunnannäyttäjääkin. Tärkeintä on, että löytyy halua kehittää sekä itseään että joukkuetta. Eikä pehmeistä käsistä, kovasta fysiikasta ja hyvästä pelikäsityksestäkään haittaa ole.”

Miesten edustusjoukkue toimii tulevallakin kaudella vahvassa yhteistyössä miesten akatemiajoukkueen (Suomisarja/2.div.) ja P19 joukkueen (SM-sarja) kanssa. Joukkueiden urheilutoiminta käynnistyy uuden kauden osalta toukokuun alusta. Joukkueiden toiminnasta kiinnostuneet saavat lisätietoa joukkueiden päävalmentajilta tai seuran urheilutoimenjohtajalta.

Nybacka

Joukkue