M1: Kymmenen jatkosopimusta!

04/10/2022 - 14:56

M1 jatkosopimukset

M1: Kymmenen jatkosopimusta!

Amppareiden ensi kauden joukkue kasvoi tällä viikolla usealla nimellä

Hetken aikaa on ollut hiljaista Amppareiden sopimusrintamalla, mutta sehän johtui vain ja ainostaan siitä, että tällä viikolla niitä pystyttiin julkaisemaan useampi; O2-Jyväskylä vuosimallia 2022-2023 kasvoi nimittäin tällä viikolla peräti kymmenellä nimellä!

Jatkosopimuksen allekirjoittivat Väinö Pulkkinen, Joonas Lundell, Santeri Turppo sekä Riku Kulmala. Ensimmäisen Divarisopimuksensa allekirjoittivat jo viime kaudella Edarin mukana pelanneet Akatemian Santeri Hietala ja Kasperi Mansikkamäki sekä P18- juniorijoukkueesta Arttu Saikkonen, Marius Niemelä, Matias Knuuti ja Aatu Knuuti.

Väinö Pulkkinen (s.2002) pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa Divarissa. Kausi oli hieman katkonainen johtuen syyskaudella suoritetusta varusmiespalveluksesta, mutta loppukaudesta Väinö murtautui jo Edarin pelaavaan rosteriin. Mikkelin Hatsinan kasvatti on erittäin lahjakas hyökkäyspään pelaaja, jolta voidaan odottaa ensi kaudella jo suurempaakin läpimurtoa Divarissa!

Joonas Lundell (s.1996) kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin, sillä tilillä on jo 26 Liigaottelua ja 76 Divariottelua. Divarissa pörssejä on syntynyt näissä peleissä 24+17=41. Rightin puolelta pelaava puolustaja kuuluu Amppareiden tärkeimpiin pelaajiin, niin pallollisilta ominaisuuksiltaan kuin myös johtamistaidoiltaan. 

Santeri Turppo (s.1999) pelasi ensimmäisen kautensa Amppareiden Divarimiehistössä päättyneellä kaudella. Divaridebyytti tapahtui kasvattajaseura NST:n riveissä jo 2016-2017, ja ennen Edariamppareihin siirtymistä vierähti vuosi O2-Jyväskylä Akatemiassa. Viime kautta varjostivat hieman loukkaantumiset, mutta siitäkin huolimatta Turbo oli jo erittäin isossa roolissa Amppareiden alakerrassa, ja ensi kaudelta voidaan odottaa entistä enemmän.

Riku Kulmala (s.1996) on jo tuttu näky Ampparipaidassa ihan junioripeleistä saakka. Monivuotinen Akatemian kapteeni pelasi päättyneellä kaudella ensimmäisen täyden kautensa Edarissa ja ensi kaudella alkaa myös toinen kausi Edustuksen sopimuspelaajana. Sentterin tontilla operoiva Kulmala johti tällä kaudella joukkueen kolmoskenttää, joka etenkin loppukaudesta muodostui joukkueen puolustuspelin tärkeäksi kulmapalaseksi. 23 otteluun summaantui tällä kaudella tehot 2+2=4.

Santeri Hietala (s.1997) on Kokkolan Nibacosin kasvatti ja niinikään jo monivuotinen Amppari Akatemian puolella, ja Divarin pelejäkin on kertynyt tilille 14 kappaletta oranssipaidassa sekä kaudella 2017-2018 Blue Foxin riveissä 25 kappaletta. Hietala oli myös viime kaudella Akatemian tehokkain puolustaja Suomisarjassa.

Kasperi Mansikkamäki (s.1998) siirtyi viime kaudeksi Ampparipaitaan Krp Akatemian riveistä ja puolustajan tontilla pelaava Kapi kävikin jo ensimmäisellä kaudella Ampparipolun hyvin lävitse; kausi alkoi O2-Jyväskylä II- joukkueen paidassa 3-divisioonassa, josta tie kävi ensin Akatemiaan Suomisarjaan ja lopulta helmikuussa Edustuksen peleihin, joita kertyi tilille lopulta 8 ja tehoja syntyi 2+0=2 uran ensimmäisissä aikuisten pääsarjapeleissä. 

Arttu Saikkonen (s.2004) debytoi tällä kaudella 17-vuotiaana Divarin peleissä ja vakuutti heti avauskaudella vahvoilla otteillaan. Taitava ja voitontahtoinen hyökkääjä osoitti jo suurta valmiutta Divarin peleihin, ja niitä kertyikin tilille kauden aikana 16, joihin syntyi myös vakuuttavat tehot 6+3=9. Divarin lisäksi Saikkonen nähtiin kauden aikana myös Akatemian peleissä (10 ottelua, 5+4=9) sekä juniorijoukkueessaan P18- Edustusjoukkueessa ikäluokan 1.Divisioonassa (14 ottelua, 13+6=19). Saikkonen on alun perin O2-Jyväskylän yhteistyöseura Muuramen Yrityksen kasvatti.

Marius Niemelä (s.2006) teki päättyneellä kaudella historiaa olemalla historian ensimmäinen ikäluokkansa pelaaja miesten pääsarjoissa - sekä ensimmäinen maalintekijä myös! Huippulahjakas FBC Duxin kasvatti on pelannut Amppareiden junioreissa kolme vuotta ja joka kaudella ollut johtamassa 2005- syntyneiden ikäluokkaa menestykseen. Sentterin tontilla pelaava Marre on erittäin taitava ja ennen kaikkea peliälykäs pelaaja, joka tekee kentällä pallon kanssa todella hyviä ratkaisuja, oli kyseessä junioreiden tai sitten miesten peli. Divarissa kertyi tällä kaudella 12 ottelua pörsseillä 2+2=4 ja P18- peleissä 1.Divisioonassa puolestaan 16 ottelua tehoin 20+14=34.

Matias Knuuti (s.2005) oli ensimmäinen P18- joukkueen pelaaja tällä kaudella, joka pääsi avausminuuttinsa Divarissa kirjauttamaan. O2-Jyväskylän oma kasvatti valittiin myös seurahistorian toisena poikajuniorina juniorimaajoukkueen pelitpahtumaan, kun hän lähtee myöhemmin tässä kuussa U17- Maajoukkueen paidassa haastamaan Eerikkilässä Sveitsin U17- ja Saksan U19- maajoukkueita. Matias on pallollisesti huippulahjakas puolustaja, joka on tosin monipuolisuutensa ansiosta pelannut tällä kaudella niin miehissä kuin junioreissakin myös hyökkääjänä. Divarissa kertyi tällä kaudella 8 ottelua joissa syntyi myös uran avausmaali joulukuussa Hawksia vastaan. P18- peleissä kertyi 18 peliin pörssit 11+11=22.

Aatu Knuuti (s.2007) on, kuten sukunimestä voidaan päätellä, edellämainitun pikkuveli ja yksi seurahistorian lahjakkaimmista junioreista. Aatu on pelannut käytännössä koko uransa ikäistään vanhempien sarjoissa ja kuluva kausikin meni 2004-2005- syntyneiden P18 1.Divisioonassa. Mutta sepä ei paljoa tahtia hidastanut, sillä huipputaitava ja fiksu hyökkäyspään pelaaja nappasi koko sarjan pistepörssin voiton taiteilemalla 17 otteluun kovat tehot 29+28=57. Divarin puolella hänestä tuli ensimmäinen ikäluokkansa pääsarjapelaaja sekä -maalintekijä ja tilille tuli kauden aikana yhteensä 5 peliä, joissa syntyi jo tehot 2+2=4. Nii, ja maali myös SPV:n verkkoon tammikuussa Suomen Cupissa.

Saikkonen, Niemelä ja Knuutit tullaan ensi kaudella näkemään myös P19- joukkueen riveissä ikäluokan SM-sarjassa.

Nyt on siis pitkä liuta sopimuksia julkaistu ja joukkueen runko kohti tulevaa kautta alkaa vähän jo hahmottua. Lisää sopimuksia on tulossa pitkin kevättä!

Sopimustilanne 10.4.2022:

Maalivahdit: Henri Tikkanen

Puolustajat: Markus Manninen, Lari Mäkelä, Joonas Lundell, Santeri Turppo, Santeri Hietala, Kasperi Mansikkamäki, Matias Knuuti (P19)

Hyökkääjät: Elmo Lavonen, Väinö Pulkkinen, Riku Kulmala, Arttu Saikkonen (P19), Marius Niemelä (P19), Aatu Knuuti (P19)

Jatkosopimukset

10.04.2022