P18: Kausikertomus

04/11/2022 - 14:54

Kausikertomukset

P18: Kausikertomus

Kausi 2021-2022 nyt luettavassa muodossa

Amppareiden P18- ikäluokan Edustusjoukkueen kausi päättyi valitettavasti tällä kaudella aikaisemmin, kuin olisi haluttu. Mutta ainakin tänä vuonna kausi päättyi sentään pelaamalla, ja siitä ollaan lähtökohtaisesti jo helpottuneita. Kauteen sattui yksi jos toinenkin koukero ja tässä nyt lyhyesti vielä kirjailtuna kauden pääkohdat Amppareiden näkökulmasta. Lue ja nauti!

Kesä ja SM-karsinnat

Kesäkausi toi mukanaan enempi ja vähempi haasteita. Paljon uusiutunut joukkue kärsi hieman kasvukivuista kesän aikana ja vaikka hommia jaksettiinkin tehdä yhdessä oikein hyvälläkin menestyksellä, tulivat syksyn SM-karsinnat eteen sen verran nopeasti, että koko pakettia ei ehditty oikein kasaan saada. Toki koronakin toi haasteita pitkin kesää ja karsintojen kokoonpanostakin taudit väkeä verottivat, mutta yksinkertaisesti syksyllä emme olleet valmiita vielä voittamaan, vaan SM-sarjaan lopulta edenneet Nibacos, Classic ja LASB kaikki kepittivät meidät karsinnoissa. Parilla voitolla kuitenkin lunastimme "minimitavoitteen" eli paikan 1.Divisioonaan.

1.Divisioona

Karsintojen pettymys jätettiin nopeasti taakse, sillä tiedostimme, että 1.Divisioonassa meidän on täysin realistista lähteä kamppailemaan kärkisijoista, joskaan helppoa ei sekään tulisi olemaan, sillä sarjan kärki oli todella kova. Kuitenkin heti avauskierroksilta lähtien Ampparit näytti, että kyllä meidät kannattaa tosissaan ottaa, kun sarjan kärkipään joukkueitakin saatiin kaadettua. Pientä ailahtelua otteissa oli pelien välillä, mutta tietty rutiini tuntui taustalla olevan, sillä voittoja tuli hyvällä tahdilla koko syyskauden.

Tammi-helmikuu oli joukkueelle haastava. Korona alkoi kurittaa rosteria oikein kunnolla, ja useamman viikon joudimme esimerkiksi harjoittelemaan vain noin kymmenellä pelaajalla; siitäkin huolimatta, että vahvsituksia haalittiin niin P18 Kilvasta kuin myös P16:sta. Tuloksellisesti kuitenkin myös alkuvuosi oli meille menestyksekäs ja runkosarjan loppua kohti paikka kärkikaksikossa yhdessä Steelersin kanssa alkoi sementoitua. Ja kaksi kierrosta ennen loppua se myös varmistui, että Ampparit tulee runkosarjan voittamaan, mikä oli joukkueelta todella kova suoritus tällä kaudella ja osoitus siitä, että syksyn karsintapettymyksestä huolimatta kyllä AMppari kannatti ottaa ihan tosissaan tälläkin kaudella. Runkosarjan kaksi viimeistä peliä menivät enempi ja vähempi (kyllä, enempi) pellaillessa alta pois, mutta ensi kertaa ikinä tämän joukkueen historiassa pelejä olisi runkosarjan jälkeen edessä!

(Olis ollu kahdella edelliselläkin kaudella, mut ei saatu pelata)

(Ainiin, spekulointi oli kielletty)

Jatkopelit

Hienon runkosarjan jälkeen odotukset olivat korkealla kun lähdimme jatkopeleihin. Pudotuspelikarsintojen rankka järjestelmä tiedettiin; vain kahdella voitolla voitiin edetä puolivälieriin, tappiolla alkaisi aikainen kesäloma.

Ja niinhän siinä kävi, että aikainen kesäloma sieltä tuli. Uuraisten koulukeskuksella pelatussa ottelussa SaiPa onnistui hyödyntämään olosuhteet lopulta maalin verran paremmin ja ajassa 59:55 syntyneestä tasoitusmaalistamme huolimatta kausi päättyi hetkeä myöhemmin jatkoaikatappioon. Ei siitä sen enempää enää, kyyneleet on jo valutettu, mutta enemmän olisi ansaittu.

Reflektio

No kauden tuloshan oli kasa sitä itseään suoraan tuohon kämmenelle kuten nykyinen valmennuspäällikkö Kaasalainen aikoinaan lehdistötilaisuudessa sanoi. Mutta vähän isommassa kuvassa katseltuna kääntyy kauden tulos kuitenkin huomattavasti positiivisemmaksi. Syksyn karsintapettymyksen jälkeen otimme tavoitteeksi 1.Divisioonan voiton ja lukuisista epäilijöistä huolimatta (pusi pusi Pääkallon mielensäpahoittajasedät) siinä myös onnistuimme. Joukkueen peli kehittyi myös runkosarjan aikana todella paljon ja Ampparit näytti etenkin kauden päätöspelissä todella yhtenäiseltä joukkueelta. Ja jos kauden viimeisessä pelissä pystyttiin yhtenäinen joukkue olemaan ja jokainen pelissä kaikkensa antoi, niin voiko paljoa enempää pyytää?

Yksilötasolla nähtiin myös hienoja onnistumisia, ja useampi pelaaja pystyi kauden aikana nousemaan ratkaisijan rooliin. Hienoa oli myös, että useampi joukkueemme pelaaja pääsi kauden aikana debytoimaan jo Miesten Divarissa, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että jatkoa on luvassa myös ensi kaudella!

Jokatapauksessa kausi antoi todella hyvät rakennuspalikat kohti tulevaa, sillä ikäluokkien pysyessä samana pääsemme hyvin pitkälti samalla rungolla jatkamaan hommia P19- ikäluokassa!

Viime viikonloppuna vietimme myös joukkueemme päättäjäisiä jousiammunnan, wingsien, saunan ja paljuilun merkeissä (heh, ei kaikkia samaan aikaan), ja samalla palkitsimme joukkueen keskuudesta ansiotuneimpia pelaajia. Kategorioiden nimet ovat suuntaa antavia, mutta perustelut olivat varsin pitäviä. Tässä lista palkituista:

MVP: Marius Niemelä

Sytyttävin: Akseli Venäläinen

Sykähdyttävin: Jami Markkanen

Kehittynein: Totti Hyötynen

Sisu Pellaaja: Samuel Maja

Roolimalli: Mino Kaurtola

Pörssi: Aatu Knuuti

Maju: Matias Knuuti

Jatko

Niin siinähän se tuli jo mainittua, eli jatkamme ensi kaudella tutulla porukalla mutta uudella nimellä, kun ikäluokkauudistuksien vihdoin päästessä siihen lopulliseen muotoonsa, edustamme ensi kaudella P19- ikäluokkaa. Toinen hieno juttu on se, että syksyn ainakin niin hermoja raastavat SM-karsinnat ovat nyt poissa (RIP, ei tuu ikävä), ja meidän osalta ensi syksyn alkusarjapaikka on jo selvillä.

O2-Jyväskylä P19 pelaa ensi syksyllä SM:n Alemassa Alkusarjassa yhdessä Happeen, Nibacosin, TPS:n, Karhujen, Josban, LASB:n ja Pirkkojen kanssa. Alkusarjan jälkeen on mahdollista saavuttaa paikka kevätkaudelle Ylemmässä jatkosarjassa ja lopulta myös saavuttaa paikka SM- Pudotuspeleissä. Mutta kattellaan noita sarjajärjestelmiä enempi tossa syksyllä :D

Kiitokset

On aika kauden päätössanojen. Oikein kivaa oli! Mukava kausi ylä- ja alamäkineen kuitenkin loppujen lopuksi, vaikka tulos maistuu edelleen aika pahalta. Nyt on kuitenkin kausi saatu pelaamalla pakettiin, ja meillä on, mistä lähteä rakentamaan tarinalle jatkoa myös kaudella 2022-2023.

Kiitos pelaajille, toimihenkilöille, vastustajille ja kannattajille tästä kaudesta!

Ja loppuu erityiskiitos Yhteystyökumppaneille, jotka mahdollistivat myös tällä kaudella tuellaan Amppareiden pelaamista valtakunnallisessa sarjassa:

A-J Automation Oy

BetSet- yhtiöt

CHS

JR Tools Oy

KAK Kuljetuspalvelu

Maansiirto Harry Mäkelä

Millpoint Oy

Mundus Aer

Painotalo Silkkisiipi

TEVA Finland

Siinäpä kaikki mitä sanoa enää tarvitsi; palaamme ensi kaudella!

(Joka alkaa muuten yllättävän nopeasti niin en välttämättä kanavaa vaihtaisi ;))

Kausikertomukset

11.04.2022