M1: Neljä jatkosopimusta!

04/14/2023 - 14:24

Amppareiden ensi kauden joukkueen runko alkaa hahmottua

Kevät alkaa näkymään jo ulkonakin ja lumet alkavat sulamaan. Salibandykausi 2022-2023 vetelee finaaleja vaille viimeisiään, ja samalla Amppareilla on tiukasti katseet jo tulevassa kaudessa. Tällä viikolla O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue solmi nimittäin neljä tärkeää jatkosopimusta Inssi-Divarin kaudelle 2023-2024! Nimensä jatkosopimuspaperiin rustasivat puolustajat Joonas Lundell, Roni Väänänen ja Lauri Lavonen sekä hyökkääjä Väinö Pulkkinen.

Joonas Lundell (s. 1996) on 26 vuoden iästään huolimatta jo meritoitunut pääsarjapelaaja. Ensimmäiset pelit O2-Jyväskylän paidassa nähtiin kaudella 2018-2019, kun Lundi siirtyi Amppareihin käytyään Happeen junioripolun loppuun. Tehokas kausi tuotti Liigasopimuksen Kuopion Welhoihin, jossa Lundi viihtyi yhden kauden ja palasi sen jälkeen takaisin Amppareihin, nyt alkaa siis hänen kohdallaan yhteensä viides kausi O2-Jyväskylän rivistössä. Yhteensä Lundilla on tilillään Inssi-Divarissa ja Ampparipaidassa 98 ottelua tehoin 26+20=46. Joukkueessa Lundi on erinomainen esimerkki nuoremmille pelaajille, ja kentällä etenkin pallolliset ominaisuudet nousevat loistoonsa.

Roni Väänänen (s. 1995) on myöskin erittäin kokenut divari- ja liigapelaaja jo. Jo kaudella 2013-2014 Divarissa Welhojen riveissä debytoinut Roni edusti Welhoja ensin Divarissa neljä kautta, oli mukana nostamassa kuopiolaisia liigaan ja pelasi sielläkin neljä kautta, kunnes kuopiolaiset putosivat taas sarjatasoa alemmaksi. Sen jälkeen oli vuorossa vuoden reissu Ouluun OLS:n riveihin. Pohjoisessa vastuu jäi kuitenkin pieneksi ja nyt päättyneeksi kaudeksi tie kuljetti kokeneen puolustajan Jyväskylään ja Amppareiden riveihin. Kentällä Roni suurimmat vahvuudet ovat puolustuspäässä ja kaksinkamppailupelaamisessa, toki myös pallolliset ominaisuudet ovat hyvällä tasolla ja tulevalta kaudelta on lupa myös maalia odottaa, kun tälläkin kaudella jo lähellä käytiin. Yhteensä Väänänen omaa uraltaan 89 liigapelin sekä 99 Divaripelin kokemuksen. 

Lauri Lavonen (s. 1991) kuuluu sekä ikänsä että pelikokemuksensa puolesta Amppareiden kokemusosastoon. Debyytti Divarin puolella tuli jo kaudella 2010-2011 legendaarisen FC Vaajakosken riveissä. Vuosina 2012-2019 Lärä pelasi Salibandyliigaa Happeen sekä Nokian Krp'n paidassa, kunnes kaudeksi 2019-2020 puolustuspään rouhija saatiin naarattua Amppareiden riveihin, jossa alkaa nyt viides kausi. Myös Lärän parhaat ominaisuudet kentällä ovat puolustuspäässä, mutta esimerkiksi tällä kaudella syntyi myös oma henkilökohtainen yhden kauden syöttöennätys (5), joten kyllä pallollisestikin tulosta tulee. Ja onhan "Divarin Timo Toivosen" salainen ase eli pelottava lonkkalämäri edelleen suuri uhka vastustajille, muistetaan kuitenkin että Lärän maaliputki on jo peräti kuuden kauden mittainen! Yhteensä Lärä omaa 282 pääsarjapelin kokemuksen, joista 169 on tullut liigan puolella ja 113 Inssi-Divarissa.

Väinö Pulkkinen (s. 2002) on tämän viikon julkaistuista sopimuspelaajista selkeästi nuorin. Mikkelin Hatsinan kasvatille tuli nyt täyteen toinen kausi Amppareiden Edarissa, ja sitäkin ennen Väinö nähtiin O2-Jyväskylän paidassa rinnakkaisedustuksella vanhimmissa junioreissa, kun hän samalla pelasi 2-divisioonaa Hatsinassa. Viime kausi jäi Väinöltä vielä tyngäksi varusmiespalveluksen takia, mutta nyt kun nuori mies sai ehjän kauden alle, hän myös tilaisuutensa käytti ja murtautui todella vahvan kauden siivittämänä Inssi-Divariin sisään. Väinö muodosti Marius Niemelän ja Mitri Tuomalan kanssa Amppareiden kivikovan sentteriosaston ja tulostakin tuli mukavasti; 26 otteluun Väinö summasi pörssit 8+12=20. Tulevalta kaudelta on lupa tältä nuorelta talentilta odottaa entistäkin väkevämpää esitystä!

Tällä viikolla julkaistujen sopimusten sopimusten myötä Amppareilla on nyt kasassa ensi kaudelle sopimukset yhden maalivahdin sekä 16 kenttäpelaajan kanssa, joten runko alkaa erittäin vahvasti hahmottua:

Maalivahdit: Akseli Venäläinen

Puolustajat: Matias Knuuti, Topias Kangas, Kasperi Mansikkamäki, Riku Kulmala, Joonas Lundell, Roni Väänänen, Lauri Lavonen

Hyökkääjät: Elmo Lavonen, Arttu Saikkonen, Marius Niemelä, Aatu Knuuti, Aatu Jumisko, Mitri Tuomala, Valtteri Raulo, Aaro Kokko, Väinö Pulkkinen

Jatkosopimukset huhtikuu 2023

Kuvat: Esa Jokinen
Joukkue