M1: Viimeiset sopimukset julki - Joukkue valmis!

09/15/2022 - 11:06

Amppareiden joukkue täydentyy viimeisillä palasilla, ja on valmiina viikonloppuna alkavaan Inssi-Divarin kauteen!

Pari päivää enää, ja uuden nimen sekä ilmeen saanut Inssi-Divari potkaistaan käyntiin kauden 2022-2023 osalta. Amppareiden osalta kausi käynnistyy vierasottelulla, kun matkaamme lauantaina 17.9.2022 Kirkkonummelle Rangersin vieraaksi.

Ennen kauden alkua on kuitenkin vielä yksi homma tehtävänä; nimittäin joukkueen julkaisu! Syksy on vietetty hiljaiseloa sopimusrintamalla, mutta nyt meillä olisi julkaista viimeiset palaset joukkueen palapeliin ja sitä myötä lopullinen O2-Jyväskylän kokoonpano kaudelle 2022-2023.

Viimeisenä nimensä sopimuspaperiin rustasivat tällä viikolla kokeneet hyökkääjät Joni Lempinen ja Sampo Laukkala sekä nuori maalivahtilupaus Akseli Venäläinen!

Sopimusjulkaisut 15.9.2022

Ikinuori Joni Lempinen ei esittelyjä juurikaan Amppariyleisölle kaipaile. Harvempi taitaa edes muistaa aikaa, jolloin tämä Pieksämäen kasvatti ei olisi Amppareiden paidassa surissut? Joukkueen kokeneimpaan osastoon kuuluvalle Lempiselle tulee tänä vuonna mittariin 32 vuotta, mutta kuten viime kauden 27 maalia Divarin runkosarjassa osoittivat, ei minkäänlaisia hidastumisen merkkejä ilmassa ole. Yhteensä viiteen Divarikauteen on kertynyt runkosarja ja pudotuspelit mukaanlukien 120 ottelua pörsseillä 93+56=149. 

Ja kokemuksesta kun puhutaan, niin sitä edustaa myös joukkueen ikänestori Sampo Laukkala, jolle tulee tänä vuonna ikävuosia mittariin 34. Laukkala oli kauden 2016-2017 päätteeksi nostamassa Amppareita aikoinaan Divariin erittäin suuressa roolissa. Visiitti Jyväskylässä jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi, ja Laukkala palasi takaisin pääkaupunkiseudulle ja M-Teamin paitaan. Yhteensä Laukkala edusti M-Teamia pääsarjatasolla peräti yhdeksän kauden verran, kunnes viime kaudeksi koitti paluu Ampparipaitaan. Kausi jäi kutenkin erittäin tyngäksi loukkaantumisten takia, kun tilille kertyi ainoastaan kolme ottelua kauden aikana. Nyt kuitenkin voidaan odottaa Laukkalalta uutta tulemista, onhan miehen saldo kuitenkin melko vakuuttava: 48 Liigaottelua tehoin 16+11=27 ja huimat 176 Divarin ottelua pörssilukemilla 111+65=176!

Kahta edellistä huomattavasti tuntemattomampi nimi Ampparifaneille on varmastikin maalivahtitrion täydentävä 18- vuotias Akseli Venäläinen. 2004- ikäluokkaan kuuluva Venäläinen on alunperin Muuramen Yrityksen kasvatteja ja hän siirtyi Amppareiden organisaatioon ensimmäisen kerran C- juniorina kaudelle 2018-2019. Sen jälkeen hän on edennyt ikäluokka kerrallaan eteenpäin, ja valtakunnallisen sarjan pelejä on kertynyt viimeisellä kolmella kaudella. Viime kaudella Aksu oli yhtenä tukipilarina torjumassa P18- joukkueelle valtakunnallisen P18 1.Divisioonan runkosarjan voittoa. Viime kauden päätteeksi Divarin runkosarjan päätöskierroksella tuli myös ensimmäiset minuutit jo Edarin maalilla Limingassa.

O2-Jyväskylä 2022 - 2023

Näin joukkue on siis valmis tämän kauden Inssi-Divarin runkosarjan starttiin. Joukkueen lopullisen kokoonpanon voit katsella oheisesta kuvasta.

Viime kauden jälkeen joukkueesta poistuivat maalivahti Joni Vainio (Steelers), puolustajat Niko Ilmonen, Karel Joutsimäki (Tiikerit) ja Niki Kaurtola sekä hyökkääjistä Patrik Salmensaari (Steelers), Kaarlo Mahlberg (M-Team) ja Iiro Kinnunen (Blackbirds). Ampparit kiittää kaikkia seitsemää vuosista oranssipaidassa ja toivottaa tsemppiä tulevaan!

Uusina kasvoina nähdään viime kauden P18- joukkueesta mukaan nostetut Marius Niemelä, Matias Knuuti, Aatu Knuuti, Arttu Saikkonen sekä Akseli Venäläinen. Akatemiasta Edarin sopimuspelaajaksi nousevat maalivahti Pascal Reichert, hyökkääjä Santeri Hietala ja jo viime kaudella Miesten 2-joukkueen sekä Akatemian kautta mukaan loppukaudesta tullut puolustaja Kasperi Mansikkamäki. Täysin uusina niminä Ampparipolun ulkopuolelta mukaan liittyvät F-Liigasta saapuneet puolustajat Topias Kangas (Happee) ja Roni Väänänen (OLS) sekä nuori pieksämäkeläinen hyökkääjä Aatu Jumisko (PiSaBa)

Joukkuejulkaisu

 

Uutisen kuvat:

Akseli Venäläinen: Linda Malmström

Joni Lempinen & Sampo Laukkala: Esa Jokinen

Joukkue