P18: Pudotuspelikarsinnat kutsuu!

03/18/2022 - 15:18

Otteluennakko

P18: Pudotuspelikarsinnat kutsuu!

Taistelu paikoista Puolivälieriin käydään tänä vuonna Keski-Suomessa

Runkosarja on P18- ikäluokan 1.Divisioonan osalta pelattu loppuun tässä pari viikkoa sitten ja sehän päättyi iloisesti Amppareiden voittoon! Tulevana viikonloppuna aloitamme sitten ensimmäistä kertaa ikinä tämän joukkueen historiassa pudotuspelikevään (niin, sehän olis maailman normaalitilanteessa jo kolmas kerta putkeen mut ei oo), kun Ampparit lähtee Pudotuspelikarsinnan kautta hakemaan paikkaa SM-sarjan pudotuspeleistä ja puolivälieristä.

Helppo tie ei ole edessä, sillä paikka puolivälierissä vaatii kaksi todella kovaa voittoa kahdesta pelistä. Ensimmäisenä vastaan saamme huomenna SaiPan Lappeenrannasta, joka pudotti 1.Divisioonan pudotuspelikierroksella SPV:n kesälomille (ja jota emme muuten runkosarjassa onnistuneet voittamaan). Lauantain pelin voittaja pääsee sitten sunnuntaina haastamaan SM-sarjan kahdeksanneksi sijoittuneen eli LASB:in Lahdesta. Kyllä, saman joukkueen joka meidät syksyllä 1.Divisioonaan pudotti. Ja tuon pelin voittaja etenee siis lopulta pudotuspeleihin! Ja eihän meidän ihan näin pinenellä porukalla tarvitse Keski-Suomessa pelata, vaan lauantaina meidän jälkeen paremmuudestaan mittelevät 1.Divisioonan kakkonen Steelers Hämeenlinnasta sekä Indiansin lomille lähettänyt Pirkat Pirkkalasta. Ja tuon kovan kaksikon vahvempi osapuoli pääsee sunnuntaina haastamaan SM-sarjan seiskan elikkäs Josban Joensuusta

Lauantain pelit pelataan Uuraisten koulukeskuksella ja sunnuntaina Amp... HETKONEN! Nyt ei  mihinkään ennen kun slitetään mikä tuo Uurainen tuolla on. No siis ilmeisesti Keski-Suomi oli ainut paikka missä oli halleja vapaana, ja LIIKUNTAPÄÄKAUPUNKI JYVÄSKYLÄN kaikki hallit oli varattuina. Jep, Ampparipesässäkin aina kiihkeät 4-divarin pelit :) No mutta tätä on tässä viikko jo puitu niin ei siitä sen enempää, ei muuta kun tervetuloa Uuraisille kaikki (kannattaa katsoa Mapsista tarkkaan missä se on, sinne ei muuten eksy kyllä jos ei etsimällä etsi)! Käytiin siellä torstaina jo reenaamassa niin oli ihan nasta mesta kyllä. Niin ja sitten tosiaan sunnuntain pelit pelataan Ampparipesässä. 

Pudotuspelikarsinnat

O2-Jyväskylä - SaiPa, LA 19.3.2022 Klo 14:00 Uuraisten koulukeskus

Huomenna ensimmäisessä karsintaottelussa vastaan asettuu siis SaiPa Lappeenrannasta. Runkosarjassa molemmat pelit päättyivät SaiPan voittoon, ensimmäinen Lappeenrannassa 6-5 ja jälkimmäinen Palokassa jatkoajan jälkeen 7-8. Joten melkoisen tiukkaa kamppailua on lupa odottaa myös lauantaina, kun kohtaamme keltapaidat kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella. Kokoonpanojen osalta vieraiden puolesta pieni jännitys liittyy siihe, onko Miesten Divarissakin kovaa jälkeä tekevä kolmikko Aapo Kilpeläinen, Juho Seppälä & Joel Lavikka mukana Keski-Suomessa vai F-Liigan karsinnoissa. He olivat nimittäin molemmissa runkosarjan kohtaamisissa melko ratkaiseva tekijä SaiPan voitoissa ja ovat ehdottomasti oman ikäluokkansa ehdotonta parhaimmistoa koko maassa. Mutta kyllähän heidänkin takaansa SaiPalta leveyttä löytyy. Hyökkäyksessä etenkin on tulivoimaa Leo Sandinin, Juho Koikkalaisen sekä Eemil Louhelaisen johdolla. Myös Imatran Voimasta SaiPaan siirtyneet Vilho Tuomainen, Niko Valkamo sekä puolustaja Roni Taalikka pystyvät tulosta tekemään ja puolustuksessa myös Mikkelin Hatsinan Aapo Pekkarinen on todella hyvä pallollisesti. Ja jos löytyy laatua kentältä, niin löytyy myös tolppien välistä; kuka tahansa kolmikosta Aapo Seppälä, Urho Lommi & Kasper Järvinen pystyy napsimaan ne kuuluisat voittavat torjunnat.

Sunnuntaina pelataan ainoastaan jos voitetaan, ja koska Amppareiden fokus on tällä hetkellä täysin lauantaissa, ei lähdetä tässä vaiheessa LASB:ia ennakoimaan sen enempää. Todella kova joukkue on kyseessä, josta todella moni on paahtanut tällä kaudella isossa roolissa P21 SM-sarjassa; joten kumpi tahansa joka saa LASB:n haastaa, saa kyllä venyä myös parhaimpaansa. Karolle ja Niilolle terveisiä ;)

Ja loppuun vielä viikonlopun kuumat, jopa polttavat tärpit:

"Jamilta jäi runkosarjan päätös väliin - jäikö siitä jokunen maali säästöön?"

"Onko Marre - Aatu duo myös jatkopeleissä vastustajien painajainen?"

"Mitä mieltä Samu on Uuraisista?"

"Näkikö Aksu oikeasti Uuraisten kentän toisessa päässä yhtään mitään?"

"Jatkuuko Jullen ja Minon maalivire, jota käytiin Gradian joukkueen kanssa hakemassa?"

"Kuopion Vili palaa pitkästä aikaa taas rosteriin - onko pörssitakuu?"

"Entä mikä on Tuhkimoiden kevätkunto - pelataanko jääkiekkoa ilman luistimia kuten Pääkallo sanoo?"

"Tuleeko koko Muuramen osasto samalla autolla?"

"Saadaanko YLIHENKI?"

Tervetuloa seuraamaan Uuraisille ja Ampparipesään huipputason juniorisalibandya ja jännittämään sitä, ketkä lunastavat viimeiset pudotuspelipaikat tällä kaudella P18- ikäluokassa! Ja tervetuloa SaiPa, Steelers, Pirkat, LASB sekä Josba Keski-Suomeen!

Pudotuspelikarsinnat

18.03.2022