M1: Marraskuun viimeinen mitellään Hämeenlinnassa!

11/21/2022 - 23:52

Amppareiden kuun kolmas ja viimeinen peli on edessä keskiviikkona

Juu, kyllähän se kovan lakukuun jälkeen kuulostaa aika hassulta, mutta tässä kuussa pelataan tosiaankin vain kolme ottelua. Kaksi niistä on jo takana, ja viimeinen pelataan tulevana keskiviikkona, kun Ampparit suuntaa nauttimaan arki-illan Inssi-Divarin salibandysta Hämeenlinnaan; vieraaksi saapuu viime kauden päätteeksi F-Liigasta pudonnut Steelers.

Ampparit löytyy näin viikon alkuun Inssi-Divarin sarjataulukosta sijalta 8, majaillen näin viiden pisteen päässä viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavasta kuudennesta sijasta. Vaikean kauden pelannut Steelers puolestaan miehittää sarjan viimeistä tilaa, seuraavien sijojen ollessa toki vain kahden ja kolmen pisteen päässä.

Kotijoukkue Steelers koki viime kauden päätteeksi sen hyvin tutun, ikävän kohtalon, joka suomalaisessa pääsarjasalibandyssa on toistunut usean seuran kohdalla. Liigasta putoamisen seurauksena lähti kokoonpanosta jättimäinen määrä kokemusta muualle eikä tulopuolella puolestaan ollut ihan saman tason nimiä kuin mitä esimerkiksi Markus Sipronen, Teuvo Kinnunen ja Valtteri Molkka olivat viime kaudet. Myös valmennus uusiutui, kun ensimmäistä kertaa pääsarjatason päävalmentajapestiin hyppäsi Forssasta pitkän linjan lajimies Ville Into.

Valoa on kuitenkin tunnelin päässä havaittavissa Steelersillä, sillä viime kierroksella tuli komea 3-7 voitto Happee Steamersista ja ovathan Teräsmiehet saaneet riveihinsä viime aikoina myös uusvanhoja kokeneita paluumuuttajia vahvistamaan tämän kauden rosteria; 194 pääsarjapelin Miiro Maunula ja 328 pääsarjapelin Jere Liljenbäck ovat todella tärkeitä palasia joukkueelle tällä kaudella, jos Teräsmiehet aikovat sijoituksiaan parantaa. Muuten joukkueen rosteri on melko nuori, ja koostuu isoilta osin Steelersin oman junioritoiminnan lahjakkaista pelaajista; heistä tällä kaudella pörssien muodossakin ovat onnistuneet hyvin esimerkiksi Santeri Korhonen (9+11), Jose Takala (11+6), Atte Kurkikangas (12+4) sekä Veeti Hiltunen (2+10). Tuttujakin nimiä Ampparifaneille Teräsmiehistä löytyy; koko O2-Jyväskylän junioripolun Amppariliigasta Edustusjoukkueeseen läpikäynyt Patrik Salmensaari viilettää joukkueen hyökkäyksessä (ja pelaa elämänsä kautta!) ja tolppien välissä on nähty tällä kaudella neljässä ottelussa pari kautta Amppareissa viettänyt Joni Vainio.

Ampparit katkoi pienoisen tappioputkensa viime sunnuntaina, kun joukkue löi kotonaan Hawksin lukemin 7-3. Etenkin Väinö Pulkkisen johtaman kentällisen, jossa laidoilla hyökkäävät Elmo Lavonen ja Sampo Laukkala, pelaaminen oli todella hyvällä tasolla ja kaivattuja onnistumisiakin tuli. Pulkkinenhan pelasi viime keväästä suuren osan Salmensaaren ketjutoverina, joten jännä nähdä kumpi näistä 2002- ikäluokan lahjakkuuksista vetää keskiviikkona pidemmän korren ;)

Huomenna kannattaa siis viritellä Salibandy-TV:n lähetys tulille; seuraavan kerran näet Ampparit nimittäin tositoimissa vasta 2,5 viikon kuluttua 10.12.

Steelers - O2-Jyväskylä keskiviikkona 23.11.2022 Klo 18:30 Iittala-hallissa

Steelers ennakko

Kuvat: Esa Takalo & Esa Jokinen
Joukkue