M2: Takas pelikentil

02/27/2022 - 15:30

Soittorasia salibandy

Pienen koronatauon jälkeen oli taas aika palata tositoimiin, kun lauantaina 19.2. Buugilla kirmailtiin jälleen sählypallon perässä. Raportit päivän otteluista on toimittanut Juho "pörssi" Kauppinen

Miehet II - TiPa

Lauantain ensimmäinen mittelö käytiin jo aamupäivän puolella sarjakärki TiPaa vastaan. Kotijoukkue O2 lähti otteluun alusta asti hyvällä jalalla ja erä alkoikin jopa hieman yllätyksellisesti amppareiden hallinnalla. Tilanne johti ottelun ensimmäiseen jäähyyn, kun TiPan Jonne Ylönen omien sanojensa mukaan päätti "testata linjaa" ja työnsi kotijoukkueen pelaajan laidan yli. Ampparipaitojen ylivoima ei kerennyt kauaakaan pyöriä, ennen kun vieraiden Asko Huisman kirmasi pallon kanssa puolen kentän yli ja kanttasi vastuttamattomasti vasempaan alakulmaan. Loppu ylivoima jatkui takaiskun jälkeisessä shokissa hieman nuhaisesti, mutta hetken kuluttua tuli uusi mahdollisuus ylivoiman hyödyntämiseen vieraiden pelaajan jatkuvan mailaan hakkaamisen seurauksena. Tällä kertaa yv tuotti viime hetkinä tulosta O2-miehistön uusimman tulokkaan toimesta - Ante Tuomaala huitoi pikku hässäkän päätteeksi riparin pienestä kulmasta voimalla verkkoon. Erän lopulla Eetu "pyy" Varis päättää vielä mällätä kammorystyllä kotijoukkueen johtoasemaan siirretyn rangaistuksen aikana.

Toinen erä alkaa kaikki yllättävällä pienen kulman suoralla vaparimaalilla kenenkäs muunkaan kun Ville Laitilan toimesta, mutta erän jatkuttua jo pidemmälle Ylösen Jonne painaa vieraat takaisin maalin päähän. Toinen erä oli selvästi tasaisempi vaikka jäähyjä nähtiin jopa 4 kappaletta, linja taisi olla siis suhteellisen kohdillaan tänään, mikä herätti muutamassa TiPan pelaajassa jatkuvaa purnaamista.

Päätöserän alkuun Juho "pörssi" Kauppinen rynnii lyömään oman harhasyöttönsä jälkeen pallon maalin kulmalta sisään ja muuttaa lukemiksi 4-2. Tipa pääsee kuitenkin kaventamaan vielä maalin päähän ennen vikaa vitosta. Tässä vaiheessa nähtiin myös hieman ikävämpi tilanne, kun Tipan pörssikärki Sami Keinänen jää pahemman kerran mörssäri Veijo "vetu" Peltosen alle ja loukkaa ranteensa. Viimeisen vitosen aikana ampparit menevät menojaan kolmoskentän tehokaksikon Jussi Kemppi - Varis painettua vielä kiintiömaalinsa muutamaan otteeseen, joista keskimmäinen, Pyyn volley, oli kiistatta päivän hienoin. Loppulukemat 7-3 sinetöityy taululle vielä TiPan tähtisikermän huippukopeillaan turhauttaneen Tero Laitisen torjuessa läpiajon suvereenin näköisesti.

Maalikooste

Pöytäkirja

Soittorasia III - Miehet II

Päivän "Prime time"-ottelu marraskuussa selvin lukemin kaadettua Soittorasian kolmosjengiä vastaan alkoi amppareiden kannalta täysin katastrofaalisesti. Ensimmäisessä vaihdossa puolustus näytti olevan vielä päiväunilla kun Rasian pelajaaja puttasi pallon karmean virheen jälkeen lähes tyhjään verkkoon kuin golfgreenillä konsanaan. Sama ralli jatkui heti perään toiseen vaihtoon, kun vastustajan Elmer Gynninen sai lönkötellä kaikessa rauhassa O2-maalialueen läheisyyteen lyömään palloa takaläskiin. Tässä vaiheessa siis ottelua takana ruhtinaalliset 14 sekuntia. Erän edetessä ampparit alkaa pikkuhiljaa heräilemään otteluun, mutta lisämaaleja ei erässä nähdä vastustajan maalivahdin esittäessä vahvoja otteita.

Toisessa erässä vauhti kiihtyy ja paikkoja siunaantuu tiuhaan tahtiin etenkin amppareille. Valitettavasti myös Rasia saa kaksi täysosumaa aikaan, joista etenkin jälkimmäinen on tuttuun tapaan ei-niin silmiä hivelevää katseltavaa - täysin vaaraton syöttö pomppii sisään omien pelaajien kautta ohi täyteen mittaan venyneen Aki "häimä" Ruotsalaisen. Päivän viimeiselle erätauolle siirrytään kuitenkin vastustajan 4-3 johdossa kolmosketjun mestareiden kiintiöbyyrien kantamana.
Viimeisessä erässä tempo laskee hieman, rasian pelistä huomaa että heidän puolesta lisämaaleja enää tänään ei tarvitsisi nähdä, ja virheitä vältetään muutaman paikalle eksyneen kannattajan kiusaksi tappavan tylsällä pelityylillä. Ajassa 39.25 pirteästi esiintynyt Kimmo Heino onnistuu hankkimaan amppareille loistopaikan tulla tasoihin rankkarin muodossa. Fläppitaulu kourassa penkillä häärävä Laitistero tarjoaa mahdollisuutta Kempille käydä ampumassa, mutta hän haluaa antaa kunnian poikkeuksellisen pehmeillä käsillä varustetulle Iikka Auralle. Iikan rankkari päätyy kuitenkin harmisellisesti muutaman sirkustempun jälkeen takaseinille, ja vikaan vitoseen lähdetään maali perässä.

Amppareiden haaveita täydestä pistepotista hankaloitetaan vielä vajaa 4min ennen päätössummeria vastustajan siirtyessä 5-3 johtoon oikeastaan ensimmäisen tekemällä tehdyn maalin muodossa. Kuitenkin heti perään seniorikaarti astuu esiin ja neulamies Jere Oksanen pyöräyttää maalin takaa ampparit takaisin maalin päähän. Kovasta yrityksestä huolimatta osuma jää illan viimeiseksi, kun Pyyn viime sekunnin kammolaaki Oksasen kauniista poikkarista jää maalivahdin varusteisiin. Näin ollen erittäin nuhaisesta ottelusta loppulukemat Soittorasialle 5-4.